0

En kvittrande städtant

Nu har jag varit ganska tyst här ett tag igen. Framförallt eftersom jag varit så fruktansvärt trött i samband med utsättning av en medicin som påverkar vakenhet och energi. Det har varit kämpigt att hålla sig allert och det är jag fortfarande inte.  

Det som senast hänt som medför något positivt i mitt liv är att jag börjat söka arbeten och börjat gå på intervjuer. Jag sökte ju arbete på sjukhuset i februari och gick på intervju i mars. Vet inte om jag sa det men det gjorde jag i alla fall. I veckan fick jag besked om att jag fått jobbet! Så i sommar arbetar jag som sjukhusstädare på sjukhuset här i stan, och förhoppningsvis blir jag kvar. Det skulle vara en dröm. En dröm att städa tänker ni kanske? Ja, jag är sådan, jag trivs med städning och att ha ett arbete med lite fart i. Så jag skulle passa utmärkt med att städa på sjukhuset. Dels så får jag träffa människor varje dag och förhoppningsvis kan jag sprida lite glädje runt omkring i en miljö som annars kan vara ganska negativt laddad. Jag vet hur viktigt det är med att människorna runt omkring en är trevlig och utstrålar glädje och energi. Alla har vi väl mött en sån där trött, sliten och irriterad "städtant" som bara vill gå hem för dagen så fort hon kommit på morgonen. En sådan städpersonal kommer jag inte att vara. Under min arbetsträning går jag omkring och visslar, ibland kommer jag på mig själv att det kanske är lite mycket då folk må tro att det är en fågel någonstans. Mina "visslingar" innehåller inte någon melodi, snarare ett kvittrande. Så, förhoppningsvis kommer jag att framstå som en "kvittrande städtant".

Bilden är tagen från inatt. Jag och Alice tog oss ut en sväng och hade hur trevligt och roligt som helst.
 
0

En dag utan internet

Igår hade jag och min sambo en dag utan internet. Vi tittade film, städade och bara mös ner oss i soffan. Det är sjukt hur van man är med att konstant kolla telefonen om det hänt något på Facebook eller någon annan social media site. Jag har bestämt att jag kommer att ha flera sådana här dagar, eftersom att man känner sig så lättad, fri och mer närvarande. Tro mig, alla skulle behöva vara utan internet, det är synd att vi är så fast i det här som vi är. Tänk hur det var förut! Innan jag flyttade hit till Östersund så hade jag inte en telefon med internet. Jag hade en telefon som man kunde ringa och smsa med, och jag var nöjd.Good old days!