1

Semledagen

Idag står samtal på ätstörningsenheten på schemat. 
Därefter är jag bortbjuden att umgås och äta semla med några fina tjejer från enheten, tjejer som kommit att bli riktigt goda vänner till mig. 
 
Väntar i skrivande stund på en av tjejerna som ska hämta mig, därefter bär det av på semlejakt. Vi får se om vi hittar några, lite sent ute! 
 
 
Lite skillnad, eller hur? Men jag börjar bli mer och mer bekväm utan smink. 
0

När är det lättare att äta?

Fläskfilegryta med bulgur
 
Idag har jag fått i mig lunch såväl som middag och hittills samtliga mellanmål. Kvällsfikat blir senare. Det känns fantastiskt faktiskt, och jag har inte haft något starkt sug efter att kompensera. Iof har jag gått en promenad på 1,5h idag utöver tur retur från arbetet. 
 
Jag har märkt att när jag anstränger mig och gör ordentlig mat så blir det lite enklare att äta. Det blir inte lika motbjudande och äcklade att äta om jag vet att maten är lagad från grunden, bra mat. Dock ska jag väl sås meningsmotståndare kunna äta allt utan ångest. 
Pasta är sjukt jobbigt, likaså pajer, lasagne och olika gratänger. Jag vill kunna äta allt med måtta och kunna njuta fullt ut, utan att en förklädd jag sitter på min axel och kastar elaka kommentarer på mig. Sen handlar det nog om mitt kontrollbehov också, jag vet vad som finns i och då blir det lätt för mig att räkna kalorier. Det är också något som jag behöver sluta med, om jag någonsin vill bli fri ätstörningsmonstret som jag dagligen matar med det den gillar bäst, svält. 
0

Måndag morgon

Måndagar brukar alltid vara ångestladdade för mig pga alla prestationskrav jag har. Men nu med arbetsträningen känns det annorlunda. Jag får ta det i min egen takt och blir det jobbigt så finns det utrymme att gå undan. Det känns bra!
 
 
För er som undrar vad jag arbetstränar med så är det städ. Jag älskar ju att städa, utnyttja min energi och hålla ordning och reda, vilket gör denna plats perfekt för mig. Jag har även sökt lite sommarjobb i samma bransch, jag hoppas inte på att få något, för då blir jag bara besviken när dem inte ens behagar höra av sig med ett besked. Om jag skulle få ett sommarjobb så skulle det mest troligt vara ett självförtroende-boost för mig, jag skulle känna mig än mer värdefull. 
 
 
 
Jag har märkt att frukosten blir lite lättare om jag tänder ljus och får stunden till harmonisk, lugn och avslappnad. Det borde ju vara mer, men att äta frukost är i sig en kamp för mig. Så jag är glad över det jag får i mig.